fbpx

Gedupeerd door een multivaluta hypotheek

Krijg uw geld terug zonder risico

Gratis consult - No cure, no pay!

Gedupeerd door een multivaluta hypotheek?

—————- ◊ —————-

Multivaluta hypotheken stellen de klant in staat om de hypotheekbetalingen te voldoen in een andere valuta dan de euro.

De hypotheekbetalingen van multivaluta hypotheken kunnen, zoals bij iedere hypotheek, worden onderverdeeld in aflossing en rente. Omdat deze nu gekoppeld zijn aan wisselkoersen, worden de betalingen bepaald door de hoogte van de koers van de gekozen valuta ten opzichte van de euro. Daardoor gaat uw maandbedrag naar beneden als de koers daalt en omhoog als de koers stijgt. De banken hebben deze risico’s niet goed gecommuniceerd.

Gratis consult – No cure, no pay!

Wat is er gebeurd?

Tienduizenden mensen in Spanje hebben een hypothecaire lening afgesloten die, in plaats in euro’s, moet worden terugbetaald in vreemde valuta, zoals bijvoorbeeld in Zwitserse Franken, in Japanse yen etc. In de praktijk betekent dit dat u veel meer moet betalen dan wanneer de hypotheek in euro’s was terugbetaald.

Wie kunnen reclameren?

Alle mensen die hun Spaanse hypotheek betalen in valuta van buiten de Europese Unie (zoals Zwitserse Francs, Japanse Yen etc…) in plaats van in Euro’s.

Waarom is dat?

Omdat het onrechtmatig of illegaal is om een hypothecair krediet terug te betalen in internationale valuta in plaats van in onze Euro, omdat u daarmee uiteindelijk veel meer betaalt. Geschat wordt dat er gemiddeld 40.000 euro meer betaald wordt dan wanneer de lening op een normale manier in euro’s zou worden terugbetaald.

Wat hebben we nodig?

Een kopie van de hypotheekakte waarin wordt gerefereerd aan betalingen in valuta anders dan de euro. En de afschrijvingstabel van deze hypotheek. Zoals altijd, als de bank u deze informatie niet verstrekt, kunnen wij u helpen om het te krijgen.

Gratis consult

Vul dit formulier in en wij nemen snel contact met u op.

——————- ——————-

×

Hallo!

Klik op een naam om direct te chatten of stuur een email naar info@capdorlegal.com

× Hoe kan ik u helpen?