fbpx

Bodemclausule in hypotheken

Krijg uw geld terug zonder risico

Gratis consult - No cure, no pay!

gedupeerd door de bodem clausule in uw hypotheekakte?

—————- ◊ —————-

De bodem clausule bij een hypotheek met variabele rente is de naam van een contractuele clausule die een minimum stelt aan de berekende rente, zelfs als het rentetarief daalt. Bijvoorbeeld: u heeft een hypotheek op basis van euribor+1% met een bodem van 3%. Daalt nu de euribor naar bijvoorbeeld 1%, dan zou u op basis van de euribor+1% afspraak slechts 2% rente hoeven betalen. De bodemclausule echter bepaalt dan dat het minimale rentepercentage 3% bedraagt. Het is een clausule ten gunste van de bank. De bodem clausule schaadt de belangen van de klant, aangezien hij niet mee profiteert wanneer de tarieven dalen of de rente negatief is. De clausule voorkomt dat het voordeel wordt doorberekend aan de klant.

Gratis consult – No cure, no pay!

Wat is er gebeurd?

In Spanje hebben miljoenen mensen, om een woning te kunnen kopen, een hypotheekakte ondertekend waarin hun bank een illegale clausule had opgenomen waarmee een minimaal rentepercentage werd vastgesteld, ook als de marktrente daar onder zou komen.

Wie kunnen reclameren?

Iedereen die een hypotheekakte heeft waarin deze nietige clausule is opgenomen. In het algemeen betalen klanten die deze bodem clausule in hun hypotheekakte hebben ongeveer 10.000 euro teveel.

Waarom?

Omdat het onrechtmatig en illegaal is om klanten door deze bodem clausule rente boven de markttarieven te laten betalen.

Wat hebben we nodig?

Een kopie van de hypotheekakte waarin wordt gerefereerd aan deze clausule. En de afschrijvingstabel van deze hypotheek. Zoals altijd, als de bank u deze informatie niet verstrekt, kunnen wij u helpen om het te krijgen.

Gratis consult

Vul dit formulier in en wij nemen snel contact met u op.

——————- ——————-

×

Hallo!

Klik op een naam om direct te chatten of stuur een email naar info@capdorlegal.com

× Hoe kan ik u helpen?